Massage

Bij Simone Kamping kan je voor verschillende soorten massages terecht. Ayurvedische of ontspanningsmassages maar ook voor zwangerschapsmassage.  Een massage is een cadeautje voor je lichaam, tijd om even heerlijk te ontspannen.

Ayurvedische massage

Een Indiase massage aangepast aan de constitutie (hoe je lichaam in elkaar zit en functioneert) met een hierop afgestemde warme olie. De massage is bedoeld om de afvalstoffen vrij te maken uit de weefsels en het zenuwstelsel te versterken. Het geeft rust en ontspanning. Deze ontspanning maakt het immuunsysteem sterk.

Ayurvedische massages:

  • heffen blokkades op
  • versterken het lichaam en het zenuwstelsel
  • ontspannen lichaam en geest
  • versterken het immuunsysteem
  • voeren afvalstoffen af.

Ter behandeling van spier- en gewrichtsklachten, reuma, overgewicht, stress, nervositeit, slapeloosheid, hoofdpijn, vastzittende schouders/nek, burn-out, algehele ontspanning, bewustwording, ondersteuning bij zwangerschap etc.

In de praktijk blijkt dat veel mensen blokkades in hun lijf hebben door pijn en verdriet uit hun jongere levensjaren. Met liefde geef ik door wat ik van mijn coach heb mogen leren, hoe je het kleine gekwetste kind kunt helen.

Wil je een uitgebreide anamnese? Dan krijg je een formulier toegestuurd en kan ik heel specifiek op jouw lichaam de massage en olie aanpassen.

Ayurvedische massage heeft niets van doen met seksualiteit.

Thee vooraf, 60 minuten massage en het na liggen neemt ongeveer 1,5 uur in beslag.

Klik hier voor de tijden, kosten en om een afspraak te maken.

Wat betekent Ayurveda?

Ayurveda is een Indiase geneeswijze met een traditie van 3000 jaar oud. Ayur betekent leven en Veda staat voor kennis. Ayurveda is kennis over het leven in de ruimste zin van het woord.
De kennis omvat niet alleen het lichamelijke aspect maar ook de relatie van mens en kosmos en het geestelijke aspect. Het is een holistische geneeswijze waarbij de mens als een geheel wordt beschouwd en niet los kan worden gezien van zijn omgeving.

De essentie van Ayurveda berust op de leer der vijf elementen: ether, lucht, vuur, water en aarde.

Ayurveda beperkt zich niet tot het genezen van ziekten maar richt zich vooral op het behoud van de fysieke, mentale en sociale gezondheid van ieder individu. Voorkomen is immers beter dan genezen. Het doel van Ayurveda is het lichamelijke en geestelijke in harmonie te laten functioneren. De Ayurvedische geneeskundige besteedt veel tijd en zorg aan het begeleiden van de patiënt om het immuunsysteem te versterken.

Ziekte of ongemak begint op het moment van geestelijke of lichamelijke onevenwichtigheid. De kennis van ayurveda benadert het gehele scheppingsproces vanuit het perspectief van de vijf elementen (ether, lucht, water, vuur, aarde). Er wordt gekeken welke elementen in meer of mindere mate overheersend zijn in het individu. Er wordt door middel van vragen stellen in een anamnese een constitutie bepaald. Dit is een combinatie van de elementen ether/lucht = vata, water/vuur = pitta, aarde/water = kapha.

Je kunt weer in balans komen door middel van voeding die bij je constitutie past, kruiden, yoga, ademhalingsoefeningen, massages en reinigings-kuren.

massage

Ontspanningsmassage

Een heerlijke massage op een zachte tafel in een verwarmde ruimte. 60 minuten alles loslaten in stilte met de geur van lavendel of rozen.

Thee vooraf, 60 minuten massage en het na liggen neemt ongeveer 1,5 uur in beslag.

Klik hier voor de tijden, kosten en om een afspraak te maken.

Zwangerschapsmassage

Het is zo bijzonder dat je zwanger bent en dan is jezelf en je kindje extra rust geven heel belangrijk. In deze zwangerschapsmassage kom je volledig tot ontspanning.

Ik maak gebruik van een speciale zwangerschapsmassage tafel die ontworpen is door therapeuten en specialisten waarop je nog heerlijk op je buik kunt liggen. Je buik wordt ondersteund door een stevige band in de uitsparing van de tafel. Ik masseer uitsluitend met biologische olieën. Je hoeft verder niets mee te nemen aan handdoeken.

Kraammassage / Mama massage

Deze massage onderga je in de eerste 3 maanden na je bevalling. De massage is speciaal gericht op rust en ontspanning voor de net bevallen vrouw. Met warme olie en met zachte lange bewegingen kom je diep in je lichaam tot rust. De olie die gebruikt wordt geeft een naar binnen kerend en omhullend effect. Het bevorderd je herstel ook na je keizersnede. Deze massage beschermd je tegen stress en disbalans. Ik masseer uitsluitend met biologische olieën. Je hoeft verder niets mee te nemen aan handdoeken.

Praktische zaken

Bij Simone word je echt gezien, drink je eerst een kopje thee en wordt er uitgebreid de tijd genomen om je te masseren. Je bent zeker 1,5 uur in de praktijk.

Je kan je massage boeken door een mail te sturen info@simonekamping.nl om een afspraak te maken daarna betaal je de massage in de  webwinkel. Klik hier voor meer info over kosten en data.