Zwangerschapscursus

Simone geeft met veel passie nu 6,5 jaar zwangerschapsyoga lessen en cursussen in Arnhem-Zuid (Schuytgraaf) en in Arnhem-Noord. Al meer dan 860 dames volgden bij haar de lessen. Cursisten geven aan veel aan de lessen te hebben, waar ze oefenen om bij zichzelf te blijven tijdens de bevalling, even een momentje hebben van rust en ontspanning in hun drukke leven. Simone geeft veel vertrouwen mee aan vrouwen, in het bijzonder voor degenen die angstig zijn of een nare ervaring hebben gehad.

De cursus is helemaal gericht op een ontspannen zwangerschap en de bevalling. Simone heeft diverse opleidingen gevolgd op het gebied van yoga en zwangerschapsyoga, ademtherapie, mindfulness, hypnobirthing, qigong. De lessen bevatten elementen daaruit met haar eigen ontwikkelde ademhalingstechniek.


 

Zwangerschapscursus

In de zwangerschapscursus leer je
* hoe je het beste kunt ontspannen
* hoe je fit blijft met yoga-oefeningen
* je krijgt natuurlijke weetjes en handige tips
* er wordt aandacht besteed aan een goede houding
* ademhalingsoefeningen (hypnobirthing en mindfulness)
* aandachtsoefeningen (mindfulness)
* oefeningen om contact te maken met je baby
* hoe om te gaan met angst en met pijn

De lessen zijn erg toegankelijk en “met beide voeten op de grond” en kun je van het begin tot het eind van de zwangerschap volgen. Je hoeft geen yoga of andere ervaring te hebben. Er is veel persoonlijke aandacht en ruimte voor een lach en een traan.

Aan het begin van de les is er de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen en om samen te delen over de zwangerschap bij een kopje thee. Daar geef ik tips ook over lichamelijke klachten die op dat moment mogelijk spelen.

Je kunt vanaf 12 weken tot 30 weken zwangerschap instromen en de lessen blijven volgen tot 1 à 2 weken voor je uitgerekende datum of langer. Er wordt les gegeven in een gezellige groep met ruimte voor veel persoonlijke aandacht.

Praktische informatie

Afname van minimaal 8 lessen maar zeker 12 of meer heeft de voorkeur voor een goede voorbereiding. Meestal kiezen vrouwen het aantal lessen tot 2 weken voor de uitgerekende datum.
Als je afwezig bent door vakanties of werk en dit minimaal 2 weken van te voren aangeeft, vervallen je lessen niet. Bij afmelding binnen 2 weken voor de les, vervalt de les.
Je krijgt na het berekenen van het aantal lessen tot 2 weken voor je uitgerekende datum een factuur. Als je lessen over hebt, worden deze verrekend naar lesprijs of je kunt het resterende bedrag inzetten voor een babymassage cursus. Vaak worden de lessen bij een aanvullende zorgverzekering vergoed.

Meer info over locaties, kosten en tijden vind je hier.

Meld je aan voor een proefles!

Wist je:

 • Dat we iedereen een kaartje sturen bij de geboorte en dat iedere groep een app-groepje heeft voor babynieuws en geboortekaartjes…
 • Dat er één keer in de maand op zondag een bevallingsworkshop gegeven wordt…
 • Dat je voor de bevalling een zwangerschapsmassage kunt krijgen op een speciaal ontworpen massagetafel voor zwangere dames in mijn praktijk… Eventueel met korting… bij meerdere massages of met een kortingsbon…
 • Er om de zoveel maanden een terugkom moment is waar we samen komen met de baby’s, altijd erg gezellig…
 • Dat je via de Facebookpagina van Simone Kamping op de hoogte gesteld wordt van acties van ondernemers uit de buurt en dat je mooie filmpjes kunt bekijken, artikelen kunt lezen etc…
 • Dat we ook de mogelijkheid bieden om vanaf 5-8 weken na de bevalling een babymassage cursus bij mij te volgen…
zwangerschapsyoga

Bevallingsworkshop

Deze workshop geeft je partner handvatten om jou te ondersteunen tijdens de bevalling. Voor jou is het een heerlijke verwen workshop.

In een mooie en rustige omgeving doen we alle oefeningen. Niet zweverig maar gewoon nuchter, met de voeten op de grond. Geen puf oefeningen, geen yoga oefeningen maar praktisch en gericht op de bevalling. Oefeningen waar jullie allebei echt iets aan hebben.
De workshop bevat circa 15 oefeningen. Deze krijg je ook digitaal toegestuurd zodat je thuis nog een keer kan oefenen of uit printen.

Hier wat reacties van cursisten:

 • Super bedankt voor deze workshop. Zo sceptisch als mijn vriend was over de workshop, zo’n goed gevoel heeft hij nu! Dat komt door de manier waarop jij dit doet. Lindy
 • Wat een waardevolle workshop, hier kunnen we echt iets mee. Marlous
 • Ik dacht: ik ga met de bevalling maar op de gang staan of wat anders doen want wat kan ik nou betekenen? Nu voel ik me vol vertrouwen en kan er echt zijn voor mijn vrouw. Dank je wel. Al
 • Mooi, wij hebben vertrouwen gekregen dat het een proces is waar wij samen in gaan en waar ik mijn vrouw echt kan steunen. Dominique
 • Dit is echt zo waardevol en het was ook zo gezellig. Geen flauwe grappen van mannen, iedereen deed zo serieus leuk mee. Fijne sfeer, zou het iedereen aanraden. F&A
 • Fijn dat we alle oefeningen een keer geoefend hebben. Nu weet ik wat ik kan doen en hoe ik mijn vrouw kan helpen. George
 • Mooie sfeer, mooie locatie, waardevolle oefeningen, goede trainster. A&B

De praktische zaken:

Mijn cursisten die zwangerschapsyoga volgen, ontvangen 6 tot 8 weken voor de uitgerekende datum een uitnodiging. Opgeven kan via de webwinkel.

Ben je geen cursist maar wil je wel deelnemen? Schrijf je dan in via het contactformulier, ook voor vragen. Dan kan ik aangeven of er plek is en kun je de workshop betalen in de webshop.

Meer info over de bevallingsworkshop vind je hier.

zwangerschapsyoga
Partner Workshop
Zwangerschapsmassage bij hand en hart
Online zwangerschapscursus Simone Kamping
locaties hand en hart
kosten hand en hart
Proefles hand en hart
Aanmelden hand en hart

Mooie mensen, mooie woorden

Niet alleen de workshop zal ik aanraden aan iedereen maar ook vooral je zwangerschaps yoga lessen. Ik put hier veel rust, vertrouwen en kennis uit en geven mij een positieve boost zodat ik bijna zin krijg en niet kan wachten tot het eenmaal zover is.
Anke
Zwangerschapsyoga bij Simone. Elke vrouw snapt genoeg als ik zeg dat met haar oefeningen elke bevalling een feestje kan zijn! Met positiviteit en oefeningen ging ik het met vertrouwen tegemoet en het ging super!
Nelleke
Bij Simone heb ik zwangerschapsyoga gevolgd. Zij straalt zoveel warmte uit, luistert en sluit aan bij wat er speelt in een groep. Hierdoor weet zij een heel prettige sfeer te creëren waarin iedereen zichzelf kan zijn.
Kim
Heb zwangerschapsyoga gevolgd en dat waren hele fijne persoonlijke nuttige en gezellige lessen. In praktijk gebracht bij een pittige bevalling die dankzij de geleerde oefeningen toch te doen was. Mindful bevallen kan ik iedereen aanraden!
Melissa
Dankzij haar fijne lessen is mijn tweede bevalling heel prettig gegaan. Ik kon dankzij haar oefeningen goed naar de bevalling toe ademen en voelde mij rustig, wat heel prettig was zowel voor mij als de baby.
Vanessa
Zij neemt je bijna letterlijk mee naar een andere planeet! En dat vond ik zeer aangenaam aan haar lessen. Super fijne momenten gehad tijdens mijn zwangerschapsyogalessen!
Sannaz Ra
Haar zwangerschapsyoga lessen zijn super fijn. Heb echt heel veel gehad aan haar lessen.En het is een mooi mens met de hart op de goede plek!
Harma
Ze geeft zwangerschapsyoga echt met passie. Niet zweverig maar gewoon met beide benen op de grond. De oefeningen zijn duidelijk en fijn om te doen. Ze zorgt voor een hele fijne sfeer in de les. Een echte top docent!
Fraukje
Ik heb zwangerschapsyoga bij haar gevolgd en wil dat zeker aanraden aan anderen. Veel en duidelijke uitleg en erg prettige oefeningen. Ze staat graag voor je klaar en je mag haar altijd raadplegen. Een geweldig mens.
Veronica
Na een vlotte, ontspannen bevalling van mijn zoon heb ik babymassage gevolgd. Je leert massage technieken en yoga oefeningen. Je kleintje leert ontspannen, wordt rustig en krijgt minder last van krampjes. Zo’n aanrader!
Janneke