Willen jullie echt samenwerken, een team zijn tijdens de bevalling en daarna?

Doe dan mee met de bevallingsworkshop of de eendaagse cursus

Simone geeft al 14 jaar les en is met haar ervaring en enthousiasme over zwangerschap een begrip geworden in Arnhem en omgeving. Al bijna 4000 dames hebben de wekelijkse lessen gevolgd en meer dan 1250 stellen hebben haar workshop/bevalcursus meegedaan.

De bevallingsworkshop

Workshop van 2,5 uur geeft jullie alle handvatten oefeningen ter ondersteuning tijdens de bevalling. Voor de zwangere vrouw is het een heerlijke verwenworkshop. Voor de partner heel praktisch zodat je weet wat je te wachten staat en wat je kan doen tijdens de bevalling. En je leert hoe belangrijk je rol is als geboortepartner.
De bevallingsworkshop is een mooie aanvulling op de lessen die je al bij mij of elders volgt.

Eendaagse cursus

Cursus van 4 uur met pauze, veel praktische oefeningen (als bovenstaande workshop alleen dan uitgebreid) en extra materiaal over de kraamweek en ouderschap. Niet zweverig maar gewoon nuchter, met de voeten op de grond en met humor. Voor een super goede voorbereiding. link naar eendaagse bevalcursus

Voor wie is de workshop geschikt?

De workshop is een aanvulling op mijn lessen maar kan ook heel goed los gevolgd worden, kies dan voor de eendaagse bevalcursus van 4 uur. link naar eendaagse bevalcursus. De meeste mensen doen mee tussen de 28 en 36 weken zwangerschap. Als je je zorgen maakt of angstig bent over de bevalling, raad ik je aan de reguliere lessen ook te volgen en de eendaagse bevalcursus niet te lang uit te stellen.

Praktische zaken:

Je kunt kiezen uit 2 opties:

Wil je liever alleen of met je geboortepartner een privé workshop volgen?

  • De privé bevallingsworkshop/cursus wordt gegeven in mijn praktijk om 10.15 of 13.15 uur

Deze duurt 2 uur en kost €175,- Ik kan hem helemaal afstemmen op jullie wensen. Mail mij om een afspraak te maken: info@simonekamping.nl.

Linda & Pepijn

Zondag 12 januari hebben mijn partner en ik de workshop partnerbevalling van 2.5u bij Simone gevolgd. Zelf doe ik 1x in week de zwangerschapsyoga bij Simone. Dit was een perfecte aansluiting maar ook zeker even duidelijk als je niet aan zwangerschapsyoga doet. De belangrijkste ademhaaloefeningen werden door genomen en voor mijn partner werd het zo duidelijk hoe ik het wilde aanpakken tijdens het bevallen en hoe hij mij daarin kan ondersteunen. 

Lees verder

Verder zijn er extra oefeningen/massages waarbij de man de vrouw kan ondersteunen bij het verdragen van de pijn. Deze voelde bij de cursus al erg fijn aan en zijn ook zeker voor het bevallen al te gebruiken! Simone is enthousiast en legt goed uit zonder in het zweverige te gaan. Mijn partner en ik zijn nu samen echt klaar om de bevalling samen te trotseren. De cursus is een aanrader ook voor de meest nuchtere man.

Van Ivo & Margaretha

De nuchtere aanpak die Simone belooft op haar website maakt ze absoluut waar. Onze verwachtingen van de workshop zijn ruimschoots overtroffen.
We kijken beide met meer vertrouwen en ontspannen uit naar de bevalling.
Tijdens de bevalling hebben we vast niet alles in de hand, maar toch is dat meer dan we voorafgaand aan de workshop dachten!

En natuurlijk kun je een geboortekaartje tegemoet zien!

Sander en Suzan

Wij vonden beiden de workshop nuttig en leuk. De workshop was voor ons gevoel dan ook zo voorbij. De gekregen informatie en oefeningen zorgen ervoor dat wij met een veel zelfverzekerder gevoel de bevalling tegemoet gaan. We hebben goede handvaten gekregen om ons thuis nog verder voor te bereiden op de bevalling. Je enthousiasme levert ook een goede bijdrage aan de positieve ervaring.

Bedankt en we zullen het zeker verder vertellen!

Aniek’s ervaring

Graag willen wij je laten weten dat we de bevalworkshop op zondagmiddag als zéér positief hebben ervaren.
Ondanks dat we al een keer eerder zijn bevallen (bij 34 weken, en dus geen goede cursus gehad samen met partner) hebben we echt alles van en bij jou geleerd. Je houdt het overzichtelijk en duidelijk. Geen gedoe en gewoon duidelijke voorbeelden bij de uitleg.

lees hier verder

Onwijs fijn om de oefeningen allemaal even samen te kunnen oefenen en zo al eens te ervaren! Wij voelen ons helemaal zeker, en weten nu dat we het kunnen. Kalmte en ontspanning kan me ‘redden’. Iedereen die het maar horen wil, vertel ik er al over, wat een openbaring zeg. We hebben er zin in!

Van Wing en Mallory:

Heel erg bedankt voor de leuke zondagochtend en de extra informatie die je me hebt toegestuurd!
Wij vonden je bevallingscursus een aangename wijze om kennis te maken van de oefeningen die we kunnen verrichten tijdens de bevalling. Je slaagt erin om alle aanwezige stellen, die elkaar niet altijd kennen, direct te laten landen en mee te nemen in je workshop.

lees hier verder

De energie en kennis die je aan ons meegeeft, helpt ons om tijdens de bevalling rustig en kalm te blijven. Daarnaast hadden de oefeningen bij mijn vrouw zichtbaar effect. Het is dus praktisch en het slaat aan.

Wat mooi:

Namens mij en mijn partner Jim erg bedankt voor je mooie en vooral nuttige bevallingsworkshop. Wij gingen hier zonder voorstellingen heen, mijn partner zelfs een beetje onwennig maar kwamen terug met een gevoel van voldoening en kennis voor tijdens het bevallen.

lees hier verder

Jij hebt ons de handvatten gegeven om zorgeloos de spannende tijd tegemoet te gaan en het gevoel gegeven van enige controle d.m.v. nuttige oefeningen en informatie die jezelf en samen met je partner kan toepassen om de weeën zo goed mogelijk op te vangen en het hele proces zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen. Dat je niet nutteloos in je lijf hoeft te zitten tijdens de weeën waar je volledig door kan worden overrompeld maar dat je toch nog best veel kan doen dan alleen maar plat op je rug liggen. Ook het besef dat, in ons geval ik in het ziekenhuis moet bevallen, je toch echt wel enig inbreng hebt op wat er gebeurt zolang het gezondheid van je kindje voorop staat, je best bepaalde dingen of wensen mag aangeven en niet klakkeloos mee hoeft te gaan in het medische circus. Mijn partner zei achteraf: “Goh als ik dit toch allemaal eerder had geweten hadden we/of ik zoveel anders kunnen doen tijdens de nare ervaring van de eerste bevalling. dan was het wellicht heel anders verlopen”. ook voelde hij zich door de workshop iets meer betrokken bij het hele voor proces, hij kreeg een beter beeld van zijn rol in de bevalling. Groetjes, Anke

Hier een super leuke recensie:

René: Toen mijn wederhelft met het nieuws kwam dat we samen naar de partnerworkshop van haar cursus gingen, vreesde ik een beetje voor wat me te wachten stond. Ik had niet zo veel zin om te puffen en yogahoudingen aan te nemen die voor mijn vriendin bedoeld waren tijdens de bevalling.

lees hier verder

Wat een verrassing toen we eenmaal bezig waren. De oefeningen waren praktisch en gericht op de bevalling samen zo liefdevol en ontspannen mogelijk doormaken. Maar het belangrijkste was dat ik weg ging met het gevoel daadwerkelijk iets te kunnen ondernemen om Sanne te ondersteunen en ze het niet allemaal zelf hoeft te doen. Voor het eerst na 2 eerdere bevallingen mee te hebben gemaakt, had ik het idee dat ik onderdeel kan zijn van dit moment en een helpende hand kan bieden als het eenmaal zo ver is. Sanne: Ik geniet enorm van de momenten waarop ik me kan focussen op mijn kindje en me kan voorbereiden op haar geboorte. Ik heb een heel helder beeld van hoe ik de bevalling graag zou willen zien en wat René’s rol hierin zal zijn. Samen, ontspannen en gevuld met liefde. Alleen is dit lastig uit te leggen als ik weet wat mogelijk is en René geen idee heeft. Door de workshop hebben we kunnen oefenen en is het beeld in mijn hoofd vertaalt naar oefeningen in de praktijk. Heerlijk om ons op deze manier samen te kunnen voorbereiden. En René stelt nu minstens een paar keer per week voor om even mijn rug te masseren of de rebozo te oefenen. Ideaal!! René en Sanne

Hier wat andere reacties van cursisten:

  • Super bedankt voor deze workshop. Zo sceptisch als mijn vriend was over de workshop, zo’n goed gevoel heeft hij nu! Dat komt door de manier waarop jij dit doet. Lindy
  • Wat een waardevolle workshop, hier kunnen we echt iets mee. Marlous
  • Ik dacht: ik ga met de bevalling maar op de gang staan of wat anders doen want wat kan ik nou betekenen? Nu voel ik me vol vertrouwen en kan er echt zijn voor mijn vrouw. Dank je wel. Al
  • Mooi, wij hebben vertrouwen gekregen dat het een proces is waar wij samen in gaan en waar ik mijn vrouw echt kan steunen. Dominique
  • Dit is echt zo waardevol en het was ook zo gezellig. Geen flauwe grappen van mannen, iedereen deed zo serieus leuk mee. Fijne sfeer, zou het iedereen aanraden. F&A
  • Fijn dat we alle oefeningen een keer geoefend hebben. Nu weet ik wat ik kan doen en hoe ik mijn vrouw kan helpen. George
  • Mooie sfeer, mooie locatie, waardevolle oefeningen, goede trainster. A&B

Afmelden voor de workshop ivm met ziekte: je krijgt geen geld terug, dan krijg je toegang tot de online workshop, mocht de cursus datum erna iemand uitvallen dan kan je (mits je nog niet bevallen bent ) die plek overnemen. 

Een mooie recensie van Walter:

Ik keek stiekem al wel uit naar de partnerworkshop van Simone. Wat je leest en hoort, gaat toch nog heel weinig over wat je als partner tijdens de bevalling écht kan betekenen.
Voor ons was de workshop daarom ook heel leuk en waardevol.

Er was veel aandacht voor wat ik kan doen om mijn vrouw te helpen te ontspannen en over te geven aan alles wat er in haar lichaam gebeurt tijdens de bevalling. Dat waren gelukkig hele eenvoudige en praktische dingen want zo’n bevalling is al spannend genoeg!

lees hier verder

Daarnaast lukte het Simone heel goed een algemeen idee en gevoel over te brengen hoe je met elkaar de bevalling in kunt gaan. Het gaat nou eenmaal niet altijd als gepland en het is fijn om dan de goede mindset te hebben waarop je kunt terugvallen. Echt een aanrader!

De ervaring van P&R:

Bedankt voor alle informatie en de workshop. Vooraf hadden wij niet echt verwachtingen, maar de workshop is voor ons heel nuttig geweest.

Ik dacht dat ik het prettig zou vinden als ik de tijdens de bevalling mijzelf helemaal zou kunnen afzonderen. Als ik pijn heb, heb ik de neiging om mij terug te trekken en geen steun te zoeken. Door de workshop heb ik ingezien dat ik het juist heel fijn vind als mijn man er is, zijn handen op mij legt en laat voelen dat hij er op dat moment echt voor mij is. Geen gefriemel, want dat leidt mij af, maar wel oprechte steun en liefde.

lees hier verder

En dan het loslaten. Dat hebben wij al veel besproken. Wij weten dat ik dat lastig vind. De workshop heeft ons doen inzien dat een veilige en huiselijke omgeving ons daarbij kan helpen. Het verplaatsen van thuis naar het ziekenhuis, zal mij onrustig maken, net als de sfeer en doktoren in het ziekenhuis. De snelheid en de omgeving passen niet bij wat ik van jou geleerd heb en dat wil ik graag toepassen. Wij willen graag de tijd nemen, ons ding doen en ons vooral richten op de ademhaling en het loslaten. Zowel mijn man als ik zien veel voordelen in de houdingen die jij hebt geleerd en denken dit thuis beter te kunnen toepassen middels o.a. de bal en op je eigen bed. Daarom hebben wij, naar aanleiding van de workshop, toch besloten om liever thuis te bevallen. Ik had door de lessen al twijfels over het ziekenhuis. De workshop heeft ons laten inzien dat een thuisbevalling beter bij ons past. Ik heb het al aangegeven bij de verloskundige. Maandag heb ik weer een controle en dan gaan wij het bespreken. Wel een spannende keuze, omdat ik altijd gezegd heb in het ziekenhuis te willen bevallen. Maar dit voelt voor ons beide heel goed. De workshop heeft er bij ons voor gezorgd dat wij echt naar ons gevoel en onze wensen zijn gaan luisteren. Wij hebben het er al veel over gehad, maar de workshop heeft ervoor gezorgd dat mijn man mij gestimuleerd heeft om nog meer op mijn gevoel af te gaan en mijn twijfels los te laten. Heel erg bedankt hiervoor.