Wil jij je zwangere vriendin echt bijstaan bij de bevalling?

Doe dan mee met deze workshop.

 

Deze  bevallingsworkshop geeft jullie alle handvatten ter ondersteuning tijdens de bevalling. Voor de zwangere vrouw is het een heerlijke verwen workshop. Voor de partner heel praktisch zodat je weet wat je te wachten staat en je kan doen tijdens de bevalling.

De bevallingsworkshop bevat circa 15 oefeningen en duurt 1,5 uur. Of je doet mee met de EXTRA workshop van 2,5 uur. Niet zweverig maar gewoon nuchter, met de voeten op de grond en met humor. Praktische oefeningen en technieken gericht op de bevalling. Waar jullie allebei écht iets aan hebben en goed toe te passen in de bevalling. Voor een super goede voorbereiding.

Voor wie is de workshop geschikt? 

Je kunt het beste de workshop mee doen in het laatste trimester van je bevalling. De meeste mensen doen mee tussen de 28 en 38 weken. Als je je zorgen maakt over de bevalling, raad ik je aan de reguliere lessen ook te volgen en de workshop niet te lang uit te stellen.

 

Wat kan je verwachten in de workshop van 1,5 uur?

 • een nuchtere workshop
 • 15 praktische oefeningen
 • zeer geschikt voor mannen
 • geen horrorverhalen maar veel humor
 • echt toe te passen tijdens je bevalling
 • oefeningen om pijn te verlichten

Praktische zaken:

 • je kunt kiezen uit 3 soorten bevallingsworkshops
 • de bevallingsworkshop en de bevallingsworkshop “extra” worden gegeven op zondagochtend en -middag
 • de privé bevallingsworkshop wordt gegeven in mijn praktijk op maandag of vrijdag om 10.15 of 13.00 uur.

Wil je EXTRA informatie? Kom dan naar de bevallingsworkshop EXTRA van 2,5 uur met daarin :

– alle 15 oefeningen zoals hierboven plus 

– hoe je je kindje in de juiste positie kunt brengen tijdens de bevalling
– extra tips over keuzes maken en wanneer tijd en ruimte te vragen
– extra oefeningen voor partner om contact te maken met de baby
– alle ademhalingstechnieken nogmaals te oefenen
– rebozo massage technieken leren om nog meer los te laten en te ontspannen
– en een oefening speciaal voor het omgaan met pijn….

Wil je liever alleen of met je partner een privé workshop volgen? Dat kan in mijn praktijk.

Hier een super leuke recensie:

René: Toen mijn wederhelft met het nieuws kwam dat we samen de partnerworkshop van haar cursus gingen, vreesde ik een beetje voor wat me te wachten stond. Ik had niet zo veel zin om te puffen en yogahoudingen aan te nemen die voor mijn vriendin bedoeld waren tijdens de bevalling.

Wat een verrassing toen we eenmaal bezig waren. De oefeningen waren praktisch en gericht op de bevalling samen zo liefdevol en ontspannen mogelijk doormaken. Maar het belangrijkste was dat ik weg ging met het gevoel daadwerkelijk iets te kunnen ondernemen om Sanne te ondersteunen en ze het niet allemaal zelf hoeft te doen.

Voor het eerst na 2 eerdere bevallingen mee te hebben gemaakt, had ik het idee dat ik onderdeel kan zijn van dit moment en een helpende hand kan bieden als het eenmaal zo ver is.

Sanne: Ik geniet enorm van de momenten waarop ik me kan focussen op mijn kindje en me kan voorbereiden op haar geboorte. Ik heb een heel helder beeld van hoe ik de bevalling graag zou willen zien en wat René’s rol hierin zal zijn. Samen, ontspannen en gevuld met liefde. Alleen is dit lastig uit te leggen als ik weet wat mogelijk is en René geen idee heeft. Door de workshop hebben we kunnen oefenen en is het beeld in mijn hoofd vertaalt naar oefeningen in de praktijk. Heerlijk om ons op deze manier samen te kunnen voorbereiden. En René stelt nu minstens een paar keer per week voor om even mijn rug te masseren of de rebozo te oefenen. Ideaal!!
René en Sanne

Hier wat andere reacties van cursisten:

 • Super bedankt voor deze workshop. Zo sceptisch als mijn vriend was over de workshop, zo’n goed gevoel heeft hij nu! Dat komt door de manier waarop jij dit doet. Lindy.
 • Wat een waardevolle workshop, hier kunnen we echt iets mee, Marlous.
 • Ik dacht: ik ga met de bevalling maar op de gang staan of wat anders doen want wat kan ik nou betekenen? Nu voel ik me vol vertrouwen en kan er echt zijn voor mijn vrouw. Dank je wel. Al.
 • Mooi, wij hebben vertrouwen gekregen dat het een proces is waar wij samen in gaan en waar ik mijn vrouw echt kan steunen. Dominique.
 • Dit is echt zo waardevol en het was ook zo gezellig. Geen flauwe grappen van mannen, iedereen deed zo serieus leuk mee. Fijne sfeer, zou het iedereen aanraden. F&A.
 • Fijn dat we alle oefeningen een keer geoefend hebben. Nu weet ik wat ik kan doen en hoe ik mijn vrouw kan helpen. George.
 • Mooie sfeer, mooie locatie, waardevolle oefeningen, goede trainster. A&B.
zwangerschapsyoga
Ontspannen Zwangerschapscursus
Partner Workshop
Zwangerschapsmassage bij hand en hart
Babymassage bij hand en hart
Online zwangerschapscursus Simone Kamping
locaties hand en hart
kosten hand en hart
Proefles hand en hart
Aanmelden hand en hart

Mooie mensen, mooie woorden

Zwangerschapsyoga bij Simone. Elke vrouw snapt genoeg als ik zeg dat met haar oefeningen elke bevalling een feestje kan zijn! Met positiviteit en oefeningen ging ik het met vertrouwen tegemoet en het ging super!
Nelleke
Bij Simone heb ik zwangerschapsyoga gevolgd. Zij straalt zoveel warmte uit, luistert en sluit aan bij wat er speelt in een groep. Hierdoor weet zij een heel prettige sfeer te creëren waarin iedereen zichzelf kan zijn.
Kim
Heb zwangerschapsyoga gevolgd en dat waren hele fijne persoonlijke nuttige en gezellige lessen. In praktijk gebracht bij een pittige bevalling die dankzij de geleerde oefeningen toch te doen was. Mindful bevallen kan ik iedereen aanraden!
Melissa
Dankzij haar fijne lessen is mijn tweede bevalling heel prettig gegaan. Ik kon dankzij haar oefeningen goed naar de bevalling toe ademen en voelde mij rustig, wat heel prettig was zowel voor mij als de baby.
Vanessa
Zij neemt je bijna letterlijk mee naar een andere planeet! En dat vond ik zeer aangenaam aan haar lessen. Super fijne momenten gehad tijdens mijn zwangerschapsyogalessen!
Sannaz Ra
Haar zwangerschapsyoga lessen zijn super fijn. Heb echt heel veel gehad aan haar lessen.En het is een mooi mens met de hart op de goede plek!
Harma
Ze geeft zwangerschapsyoga echt met passie. Niet zweverig maar gewoon met beide benen op de grond. De oefeningen zijn duidelijk en fijn om te doen. Ze zorgt voor een hele fijne sfeer in de les. Een echte top docent!
Fraukje
Ik heb zwangerschapsyoga bij haar gevolgd en wil dat zeker aanraden aan anderen. Veel en duidelijke uitleg en erg prettige oefeningen. Ze staat graag voor je klaar en je mag haar altijd raadplegen. Een geweldig mens.
Veronica
Na een vlotte, ontspannen bevalling van mijn zoon heb ik babymassage gevolgd. Je leert massage technieken en yoga oefeningen. Je kleintje leert ontspannen, wordt rustig en krijgt minder last van krampjes. Zo’n aanrader!
Janneke
Samen partner workshop gevolgd. De tips van Simone heeft hij goed onthouden en mij zeker geholpen. Mijn wens voor de bevalling kwam uit, onze zoon is in bad geboren en zonder medicatie! Een fijne, snelle en rustige bevalling.
Cynthia