Yoga

Naast Zwangerschapsyoga geeft Simone ook lessen Dru yoga en Vinyasa yoga in Arnhem en omgeving.
Simone geeft wekelijks diverse cursussen waarbij we met een nuchtere kijk omgaan met yoga. Zonder poespas, met beide voeten op de grond, zodat je optimaal kunt gebruik maken van de voordelen van yoga zonder dat het zweverig wordt.


Dru-Yoga

De lessen hebben om de 3 weken een nieuw thema waarop alle oefeningen gebaseerd zijn. Dit geeft iedere week meer verdieping in het volgen van de les met meer aandacht voor de houdingen en de ademhaling.

Iedereen kan aan mijn les mee doen! Ik geef altijd aanwijzingen voor degene die niet de volledige houding kan en ik ben ingespeeld op klachten (rug, nek, knie klachten etc.), er is altijd een aanpassing mogelijk. Dit wordt als zeer prettig ervaren. Als je echt wilt presteren of hard wil zweten, raad ik je aan een andere vorm van yoga te kiezen, bijvoorbeeld Power-Yoga. Deze les geven wij op woensdagavond in de Omnibus. Meer informatie over power vinyasa yoga vind je onder aan deze pagina.

In de Dru yoga lessen staan we stil bij ons zelf, ons hart, ademhaling, met meditatie (mindfulness) maken we contact met de stilte en kracht in ons. We doen vloeiende oefeningen (yoga houdingen en qigong) en bouwen spierkracht op uit de yogaoefeningen. We eindigen met een ontspanning.

Voor mij is het belangrijk dat er persoonlijk contact is. De sfeer is dan ook laagdrempelig en gezellig. De lessen zijn wel vol concentratie, er is thee om tussendoor te drinken. 

Ik vind het belangrijk om in een prettige ruimte les te geven waar een fijne sfeer hangt. Die heb ik op een mooie lichte locatie in Arnhem-zuid gevonden. Daarnaast zijn de groepen niet al te groot, maximaal 15 personen.

Spreekt dit je aan?

Doe eens een proefles mee en ervaar het zelf.

Mijn ervaring

Ik mag inmiddels zeggen dat Dru Yoga een vast onderdeel van mijn leven is geworden. Dat was niet altijd zo… Stress was een belangrijk obstakel. Het leek onmogelijk om aan de toch al volle dag nog tijd voor yoga toe te voegen. Tot het moment waarop ik er in slaagde om mijn eigen welzijn eens boven al het andere te zetten; ik ging lessen volgen en uiteindelijk de Dru-Yoga docenten opleiding doen:

 • Het is positief om te ervaren dat ik stress niet alleen maar opbouw maar ook kan loslaten als ik fysiek yoga-tijd voor mezelf maak.
 • Ik merk dat er een duidelijker gevoel van richting en betekenis in mijn leven terug is gekomen.
 • Het gevoel moe te zijn maakte plaats voor momenten waarop ik weer energie heb, ook aan het einde van een werkdag.
 • Ik voel me rustiger en beter in staat om andere prioriteiten in mijn leven te stellen.
 • Mijn houding is aanzienlijk verbeterd en ik ben soepeler geworden.
dru-yoga

Wat is Dru-yoga?

Yoga is populairder dan ooit en er zijn dan ook talloze verschillende yogastijlen.
Op dit moment is Dru Yoga de op één na grootste yoga docentenopleiding in Nederland. Veel mensen komen naar de Dru Yoga lessen omdat ze genieten van de sierlijke, vloeiende reeksen van deze toegankelijke yogastijl en Dru Yoga is geschikt voor ieder conditioneel niveau.

Maar wist je dat yoga meer omvat dan alleen lichamelijke beweging?
Het omvat ook aandacht voor ontspanning, meditatie (mindfulness), ademhaling en geeft je inzicht in je manier van denken en draagt zo bij aan je persoonlijke ontwikkeling.

Positieve effecten van Dru-yoga

Aan Bangor University in Wales voerde een Dru Yoga collega de afgelopen drie jaar wetenschappelijk onderzoek uit naar de effecten van Dru Yoga. Onder 450 Dru Yoga studenten bleek dat 72% van hen minder last had van rugklachten.

Hieronder een aantal van de overige onderzoeksresultaten. De kandidaten:

 • Beschikten over meer energie
 • Waren beter in staat om te gaan met emoties als boosheid, verminderd zelfvertrouwen en verdriet
 • Voelden hun innerlijke kracht toenemen door de Dru Yoga sequenties
 • Voelden zich opgetogen en gepassioneerd door een helder gevoel van richting in hun leven
 • Konden meer in het ‘nu‘ zijn, hoe druk de dag ook was
 • Voelden zich meer ontspannen en minder bezorgd.

Les

Benodigdheden voor Dru-Yoga en Vinyasa Yoga:
Het zou fijn zijn, om hygiënische redenen, dat je een eigen yogamatje mee neemt. Je kunt er een lenen voor de proefles, neem dan een handdoek mee.
Draag soepel zittende kleding.
Neem voor de meditatie en ontspanning een kussentje mee.
En voor de ontspanning een deken (en warme kleding).
Er is thee, neem zelf water mee.

yoga

Pittige Yoga les

Dit zijn intensieve lessen (85 minuten) en uitermate geschikt voor ervaren sporters en mensen die van yoga met pit houden! Deze yogales zorgt ervoor dat je je spieren verstevigd zonder dat deze (ver)kort worden en kan zeer goed naast andere sporten als hardlopen, fietsen en fitness gevolgd worden. Belangrijk is wel dat je blessurevrij bent. De houdingen worden kort uitgelegd. En er worden differentiaties gegeven, er zit tempo in de les.

We doen veel yoga houdingen achter elkaar die vloeiend in elkaar overlopen. We eindigen de les met een ontspanning zodat je weer rustig naar huis gaat.

De lessen worden met veel enthousiasme gegeven door Sabine Riswick, een zeer ervaren Hatha en Vinyasa yoga docent. Woensdagavond van 20.30-21.55 uur in de Omnibus Arnhem Zuid, Schuytgraaf.

Interesse? Meld je aan voor een proefles!

Sabine

yoga bij hand en hart
dru-yoga bij hand en hart
Power-Yoga bij hand en hart
locaties hand en hart
kosten hand en hart
Proefles hand en hart
Aanmelden hand en hart

Mooie mensen, mooie woorden

Simone leert je niet alleen over yoga maar ook het inpassen in je dagelijks leven. Op een warme, gezellige en betrokken manier. Ik ben dankzij Simone een vrijer en meer ontspannen mens geworden!
Saskia
Zij zorgt er op een fijne, energieke en positieve manier voor dat mijn wekelijkse yogales zowel een rust- als oplaadmoment is. Zowel voor mijn lichaam als mijn geest, heerlijk!!
Ine
Simone Kamping heeft me in balans gebracht door me meditatie en yoga te leren. Ze let op beperkingen en waarschuwt voordat je te ver gaat. Ze is geduldig, aardig en positief. Ze weet van ieder het beste naar boven te halen.
Esther
Simone Kamping is een hele prettige yogadocent. Zij is een fijn en warm persoon en staat met beide benen op de grond, niks zweverig. De vorm van yoga die zij geeft (Druyoga) is ook heel erg fijn. Ik beoefen de yoga dan ook vaak thuis.
Petra
Sinds een jaar volg ik yoga bij Simone. Heerlijk moment in de week voor mezelf. Hierdoor kan ik weer landen in mijn lichaam waardoor er meer balans is. Simone straalt enthousiasme en passie uit waardoor het fijn is om er te zijn.
Sasha