Zwangerschapsyoga in Arnhem

Er is plek op:
Dinsdag live om 19.00 uur in Arnhem Zuid
Dinsdag live 20.35 uur in Arnhem Zuid
Woensdag live 19.00 uur Arnhem Zuid
Vrijdag live 19.00 uur in Arnhem Noord
Zaterdag live 9.30 uur in Arnhem Noord

Mocht je verkouden zijn of wachten op een covid-19 uitslag of een andere reden hebben dan kun je via livestream tegelijk met de live groep mee doen. Ik blijf de les ook online geven je krijgt iedere week een link en wachtwoord.

Schrijf je in voor een proefles.Minimum aantal af te nemen lessen is 8. Gemiddeld doen dames tussen de 12-16 lessen mee

Bij Simone Kamping kan je terecht voor zwangerschapsyoga, een bevallingsworkshop en zwangerschapsmassage.

Simone geeft met veel passie nu al meer dan 7,5 jaar zwangerschap cursussen in Arnhem-Zuid (Schuytgraaf) en in Arnhem-Noord. Het is een volwaardige zwangerschapscursus met ook yoga als onderdeel en nog veel meer.

Inmiddels heb ik 2300 dames begeleid naar een goede bevalling. Ben inmiddels een begrip in Arnhem en omstreken. Cursisten geven aan veel aan de lessen te hebben. Vol vertrouwen bevallen de dames omdat ze leren bij zichzelf te blijven en wat kan, mag en welke keuzes ze mogen maken in hun bevalling.

Wat is het verschil met de lessen van Simone en zwangerschapsyoga?
Bij zwangerschapsyoga ligt de nadruk op de yogahoudingen doen om fit te blijven en te ontspannen.
Mijn lessen zijn gericht op je zwangerschap en we oefenen heel veel voor wat je in de bevalling echt kunt doen.

Bij mij leer je ook over wat er in je lichaam gebeurd, waarvoor de veranderingen zijn en hoe daar mee om te gaan.
Dit d.m.v iedere les een stukje theorie. Zodat je vertrouwen krijgt.
En het aller belangrijkste: alles wat je bij mij leert is toepasbaar in de bevalling.
Hoe ga je om met als het pijn doet of als je angst voelt. Oefeningen en bewegingen om juist de bevalling te stimuleren. Hoe blijf je uit je hoofd en ontspan je als het lastig is. Wat doe je als je in een weeën storm terecht komt of juist als de weeën weg gevallen zijn. Wat kun  je het beste doen bij een ingeleide bevalling. Hoe voorkom je dat je jezelf verliest.
Daarnaast bied ik een gehele mindfulness cursus aan in mijn lessen en heb ik mooie hypobirthing oefeningen aan de cursus toegevoegd.
En ik leer je een speciale techniek (zelf ontwikkeld) om juist meer te ontspannen tijdens de bevalling waardoor je makkelijker en vooral sneller kunt bevallen (dit is geen trucje).
En de yoga reeksen en oefeningen (in totaal 22 minuten) die ik geef zijn dus gericht op ontspanning en doorademen (omdat dat het belangrijkste is in een bevalling en we al vaak zo druk zijn).

Simone geeft veel vertrouwen mee aan vrouwen, in het bijzonder voor degenen die angstig zijn of een nare ervaring hebben gehad. De cursus is helemaal gericht op een ontspannen zwangerschap en bevalling. Simone is gecertificeerd yoga en zwangerschapsyoga docent, hypnobirthing en mindfulness trainer. En heeft meerdere opleidingen gevolgd op het gebied van yoga en zwangerschapsyoga, ademtherapie, mindfulness, hypnobirthing,  qigong en bekkentherapie.  De lessen bevatten elementen daaruit met haar eigen ontwikkelde ademhalingstechniek.

Sinds oktober 2017 geeft Simone een opleiding om haar lessen te leren aan dames die in hun woonplaats les gaan geven. Er zijn nu al 120 dames opgeleid.


 

Terugkombijeenkomst zwangerschapsyoga
Terugkombijeenkomst zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga

De lessen zijn erg toegankelijk en “met beide voeten op de grond” en kun je van het begin tot het eind van de zwangerschap volgen. Je hoeft geen yoga ervaring te hebben. In de lessen leer je hoe je het beste kunt ontspannen en hoe je door ademt met yoga-oefeningen.

Het zijn rustige lessen zodat je leert om bij jezelf te blijven in de toch al drukke wereld om je heen. Aan het begin van de les is er de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen en om samen te delen over de zwangerschap bij een kopje thee. Daar geef ik ook tips. Geen nare verhalen over bevallingen, maar leren om in het NU te blijven.

Je krijgt algemene weetjes en handige tips over zwangerschap en bevallen. Er wordt aandacht besteed aan een goede houding, ademhalingsoefeningen (hypnobirthing en mindfulness en Simone’s eigen ontwikkelde techniek waarbij je heel snel ontsluiting krijgt) ) en aandachtsoefeningen (mindfulness). We gaan aan de slag met angst en hoe je om kan gaan met pijn. Ook nodig ik je uit om contact te maken met je kindje door middel van visualisaties. En de ontspanningsoefeningen zijn heerlijk zodat je leert los te laten.

Er is veel persoonlijke aandacht en ruimte voor een lach en een traan. Je gaat helemaal ontspannen naar huis en bouwt veel vertrouwen op en leert je lichaam goed kennen.

Je kunt vanaf 12 weken zwangerschap instromen en de lessen blijven volgen tot 1 à 2 weken voor je uitgerekende datum. Er wordt les gegeven in een groep met ruimte voor persoonlijke aandacht.

 

Praktische informatie

In de vakanties gaan de lessen gewoon door.

Je neemt een reeks lessen af, vanaf wanneer jij wil starten tot 2 weken voor je uitgerekende datum. Dus sommigen doen 8 lessen mee en anderen 18 lessen of nog meer.  Een les kost €14,25  daarbij komt eenmalig de inschrijf/administratie kosten van €15,-.

De lessen worden gegeven op de volgende dagen, tijden en locaties.

 • Dinsdagavond 19.00 – 20.25 uur Buitenplaats Marasingel 19 Schuytgraaf, 10 min. vanaf Elst en Driel
 • Dinsdagavond 20.35 – 22.00 uur Buitenplaats Marasingel 19 Schuytgraaf, 10 min.vanaf Elst en Driel
 • Woensdagavond 19.00 – 20.25 uur Matserhuis, Burgemeester Matsersingel 200 Elderveld. 10 min. vanaf Elst en Driel
 • Vrijdagavond 19.00 – 20.25 uur Kindergarden; Bella Vista 4 Arnhem-Noord
 • Zaterdagochtend 9.30 – 11.00 uur Kindergarden; Bella Vista 4 Arnhem-Noord

Meer info over locaties, kosten en tijden vind je hier.

Een keer in de maand worden er twee bevallingsworkshops gegeven op een zondagochtend en middag. Om je samen met je partner voor te bereiden op de bevalling met handige tips en veel oefeningen. Meld je op tijd aan, deze workshop is snel vol.

Wist je:

 • Dat we iedereen een kaartje sturen bij de geboorte en dat iedere groep een app-groepje heeft voor babynieuws en geboortekaartjes…
 • In de lessen wordt heel veel info gegeven, over je zwangerschap met allerlei tips en ook de keuzes die je kunt maken tijdens je bevalling…
 • Dat er een keer in de maand op zondagochtend en middag een bevallingsworkshop gegeven wordt… super leuk ook voor de partner…down to earth.
 • Dat je voor de bevalling een zwangerschapsmassage kunt boeken op een speciaal ontworpen massagetafel voor zwangere dames in mijn praktijk…
 • Er om de zoveel maanden een terugkom moment wordt georganiseerd door en voor mama’s waar we samen komen met de baby’s, altijd erg gezellig…niet verplicht.
 • Dat je via de Facebookpagina van Simone Kamping op de hoogte gesteld wordt van acties van ondernemers uit de buurt en dat je mooie filmpjes kunt bekijken, artikelen kunt lezen etc…
zwangerschapsyoga
Zwanger

Zwangerschapsyoga in Arnhem

Simone Kamping geeft ook: een bevallingsworkshop en zwangerschapsmassage .

Wil je haar persoonlijk iets vragen mail dan naar: info@simonekamping.nl

Hier een aantal kaartjes van de afgelopen maanden. Ik bewaar ze allemaal en deel ze in de groepsapp als inspiratie voor anderen.

Tips voor onrustige benen
Geboortekaartjes
Geboortekaartjes
zwangerschapsyoga
Partner Workshop
Zwangerschapsmassage bij hand en hart
Online zwangerschapscursus Simone Kamping
locaties hand en hart
kosten hand en hart
Proefles hand en hart
Aanmelden hand en hart

Mooie mensen, mooie woorden

[richtestimonials id=’5′]