Gefeliciteerd! Je bent zwanger, leuk dat je interesse hebt.

Simone geeft al 14 jaar les en is met haar ervaring en enthousiasme over zwangerschap een begrip geworden in Arnhem en omgeving. Al bijna 4000 dames hebben de wekelijkse lessen gevolgd en meer dan 1250 stellen hebben haar workshop/bevalcursus meegedaan.

Wat leer je in mijn zwangerschapscursus?

Met deze cursus krijg je erg bruikbare handvatten, waardoor je de regie kunt houden over je jouw bevalling zodat het een van je mooiste levenservaringen kan worden.

De cursus is opgebouwd uit onderdelen vanuit de hypnobirthing, yoga en mindfulness en bieden jou een heerlijk rustig en ontspannen moment in die toch al zo drukke week. Zodat je even de gelegenheid hebt om stil te staan bij je ongeboren kindje en te ervaren hoe je dat doet vanuit bewustwording van jouw eigen lichaam. Want jouw lijf ondergaat een wezenlijke verandering en je draagt bovendien een nieuw leven met je mee tijdens je zwangerschap. Hoe bijzonder en mooi is dat! Bewustzijn en het voelen van jouw lichaam staan centraal.

Ik geef ook een klein stukje theorie zodat je ook weet waarom dingen gebeuren en gaan in je bevalling, zodat je snapt waarom ontspanning en naar binnen keren zo belangrijk is.

Mindmap zwangerschapsles

We gaan dus vooral DOEN. De reeks oefeningen die we gaan doen zullen bijdragen om jouw lichaam op een fijne en ontspannende wijze te openen voor de geboorte van je kindje. Daarnaast leer ik je omgaan met de pijn en het ongemak die ook horen bij een bevalling. Daarin zal ik je inspireren om te kunnen aanvaarden dat het ook anders kan lopen dan dat je jouw bevalling wellicht had voorgesteld.

Het is wetenschappelijk bewezen dat een verandering van je gedachten of het leren voelen van jouw lichaam echt mogelijk is door zelfbewustzijn en de kracht van herhaling. Daarom is mijn cursus erop gericht dat je wekelijks de lessen volgt en dit gedurende een aantal maanden. Op die manier worden de technieken die ik je aanbied ook helemaal van JOU!

Het hoofddoel is het bewust ervaren en voelen wat je kan doen om de weeën goed op te vangen, om te oefenen hoe je met pijn en ongemak om kunt leren gaan. Te leren te accepteren wat er gebeurt en daarin mee te stromen i.p.v. snappen wat er gebeurt en je geen raad weten met het overweldigende weeën of de langere duur van de bevalling of als het anders loopt dan verwacht.

Zwangere vrouw

De meeste dames doen met 18-22 weken een proefles mee en starten rond de 20-24 weken zwangerschap en volgen de lessen tot ongeveer 38-39 weken zwangerschap. Zo doe ze tussen de 10-16 lessen mee. Voor de optimaalste voorbereiding volg je samen met je geboortepartner tussen week 30-36 eenmalig de bevallingsworkshop. Of als je toch even snel een cursus wil volgen bied ik de eendaagse bevalcursus van 4 uur aan. Meer info vind je hier.

De lessen worden gegeven in Arnhem noord en zuid.

Dinsdag 19.00-20.25 uur in Arnhem Zuid
Woensdag 19.00-20.25 uur Arnhem Zuid
Zaterdag 10.00 -11.30 uur in Arnhem Noord

De workshops en eendaagse beval cursus worden 1 keer in de 6 weken gegeven op een zondag.

Mocht je verkouden/niet fit voelen zijn dan kun je via livestream tegelijk met de live groep mee doen.

Deze cursus is echt iets voor jou als:

  • Je tussen de 18 en 28 weken zwanger bent

  • Je een ontspannen moment wenst in die drukke week voor jou en de baby

  • Je zwanger bent van je eerste kindje en alles nieuw voor je is en graag wil leren

  • Je na een eerdere bevalling(en) graag wil ervaren hoe het anders kan

  • Je nog een keer zo’n mooie bevalling voor jezelf wenst

  • Je het lastig vindt om los te laten

  • Je wil leren wat rust jou kan brengen, ook als je dat lastig vind
  • Weinig vertrouwen hebt in bevallen en wil leren hoe mooi het kan zijn

Tijdens de lessen sta JIJ centraal, maar natuurlijk is het ook mooi om je partner te betrekken in de zwangerschap zodat het gevoel bij jullie beiden ontstaat dat jullie het samen doen. Speciaal daarvoor organiseer ik maandelijks workshop waar jij en je partner in een dagdeel samen oefeningen doen en praktische tips krijgen.

De algehele visie van de cursus is dat baren/bevallen een natuurlijk proces is waar we op mogen leren vertrouwen dat ons lichaam daarvoor is gemaakt en dit kan.

De kernwaarden van zowel de lessen als workshops zijn:

Vertrouwen – Voelen – Bewustzijn.

Spreekt dit jou ook aan, neem dan contact met mij op voor een proefles. Want daardoor kom je echt te weten of dit iets voor JOU is.

Zwangere vrouw

Wat is het verschil tussen zwangerschapsyoga, hypnobirthing en mijn cursus?

Ik ben in alle opgeleid en zo weet ik precies het verschil (het meest relevante hieruit met mindfulness zit verweven in mijn cursus).

Bij mij leer je het écht door te doen, praktisch iedere week een moment voor jou en je baby, ademen ontspannen en een keer met partner en workshop.

Bij traditionele zwangerschapsyoga leer je iedere week met yogahoudingen om fit te blijven hier gaat het niet over tools voor in de bevalling.

Bij hypnobirthing volg je samen met je partner 5 keer een cursus, waar je veel theorie krijgt en zelf thuis de technieken aan moet leren.

 

Wie is Simone Kamping?

Als je een les bij mij gevolgd hebt, zal je geraakt worden door mijn passie over zwangerschap en bevallen. Ik neem je op een warme, enthousiaste en liefdevolle manier mee op weg naar jouw bevalling en ik geloof in jou dat jij kan leren HOE je kan bevallen en WAT je kan en mag doen.
In mijn lessen zul je merken dat er een positieve energie aanwezig is die ervoor zorgt dat jij je op je gemak zal voelen.

Lees verder op wie is Simone?

Simone