Zwangerschapsyoga in Arnhem

Bij Simone Kamping kan je terecht voor zwangerschapsyoga, een bevallingsworkshop en zwangerschapsmassage.

Simone geeft met veel passie nu al meer dan 6,5 jaar zwangerschapsyoga lessen in Arnhem-Zuid (Schuytgraaf) en in Arnhem-Noord. Dit jaar bereik ik de peilpaal van 1000 zwangeren begeleid te hebben. Inmiddels een begrip in Arnhem en omstreken. Cursisten geven aan veel aan de lessen te hebben. Vol vertrouwen bevallen deze dames in een gemiddelde beval tijd van 4,5 uur.

In de lessen oefenen ze om bij zich zelf te blijven tijdens de bevalling en even een momentje te hebben van rust en ontspanning in hun drukke leven. Simone geeft veel vertrouwen mee aan vrouwen, in het bijzonder voor degenen die angstig zijn of een nare ervaring hebben gehad. De cursus is helemaal gericht op een ontspannen zwangerschap en bevalling. Simone is gecertificeerd yoga en zwangerschapsyoga docent, hypnobirthing en mindfulness trainer. En heeft meerdere opleidingen gevolgd op het gebied van yoga en zwangerschapsyoga, ademtherapie, mindfulness, hypnobirthing en qigong. De lessen bevatten elementen daaruit met haar eigen ontwikkelde ademhalingstechniek.

Sinds oktober 2017 geeft Simone een opleiding om haar lessen te leren aan dames die in hun woonplaats les gaan geven. Er zijn nu al op 38 dames opgeleid en sommigen werken onder de naam, Ontspannen Zwangerschap anderen werken voor zichzelf.


 

Terugkombijeenkomst zwangerschapsyoga
Terugkombijeenkomst zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga

De lessen zijn erg toegankelijk en “met beide voeten op de grond” en kun je van het begin tot het eind van de zwangerschap volgen. Je hoeft geen yoga ervaring te hebben. In de lessen leer je hoe je het beste kunt ontspannen en hoe je door ademt met yoga-oefeningen.

Het zijn rustige lessen zodat je leert om bij jezelf te blijven in de toch al drukke wereld om je heen. Aan het begin van de les is er de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen en om samen te delen over de zwangerschap bij een kopje thee. Daar geef ik ook tips. Geen nare verhalen over bevallingen, maar leren om in het NU te blijven.

Je krijgt algemene weetjes en handige tips over zwangerschap en bevallen. Er wordt aandacht besteed aan een goede houding, ademhalingsoefeningen (hypnobirthing en mindfulness en Simone’s eigen ontwikkelde techniek waarbij je heel snel ontsluiting krijgt) ) en aandachtsoefeningen (mindfulness). We gaan aan de slag met angst en hoe je om kan gaan met pijn. Ook nodig ik je uit om contact te maken met je kindje door middel van visualisaties. En de ontspanningsoefeningen zijn heerlijk zodat je leert los te laten.

Er is veel persoonlijke aandacht en ruimte voor een lach en een traan. Je gaat helemaal ontspannen naar huis en bouwt veel vertrouwen op en leert je lichaam goed kennen.

Je kunt vanaf 12 weken zwangerschap instromen en de lessen blijven volgen tot 1 à 2 weken voor je uitgerekende datum. Er wordt les gegeven in een groep met ruimte voor persoonlijke aandacht.

 

Praktische informatie

In de vakanties gaan de lessen gewoon door.

Je neemt een reeks lessen af, vanaf wanneer jij wil starten tot 2 weken voor je uitgerekende datum. Dus sommigen doen 8 lessen mee en anderen 18 lessen of nog meer.  Een les kost €14,25  daarbij komt eenmalig de inschrijf/administratie kosten van €15,-. 

De lessen worden gegeven op de volgende dagen, tijden en locaties.

 • Dinsdagavond 19.00 – 20.25 uur Huiskamer van Schuytgraaf; Het Lemoen 85, 10 min. vanaf Elst en Driel
 • Dinsdagavond 20.35 – 22.00 uur Huiskamer van Schuytgraaf; Het Lemoen 85, 10 min.vanaf Elst en Driel
 • Woensdagavond 19.00 – 20.25 uur MFC Omnibus; Pallas Athene plein 2, Schuytgraaf. 10 min.vanaf Elst en Driel
 • Vrijdagavond 19.00 – 20.25 uur Kindergarden; Bella Vista 4 Arnhem-Noord.
 • Zaterdagochtend 9.30 – 11.00 uur Kindergarden; Bella Vista 4 Arnhem-Noord.

Meer info over locaties, kosten en tijden vind je hier.

Een keer in de maand worden er twee bevallingsworkshops gegeven op een zondagochtend en middag. Om je samen met je partner voor te bereiden op de bevalling met handige tips en veel oefeningen. Meld je op tijd aan, deze workshop is snel vol.

Wist je:

 • Dat we iedereen een kaartje sturen bij de geboorte en dat iedere groep een app-groepje heeft voor babynieuws en geboortekaartjes…
 • In de lessen wordt heel veel info gegeven, over je zwangerschap met allerlei tips en ook de keuzes die je kunt maken tijdens je bevalling…
 • Dat er een keer in de maand op zondagochtend en middag een bevallingsworkshop gegeven wordt… super leuk ook voor de partner…down to earth.
 • Dat je voor de bevalling een zwangerschapsmassage kunt boeken op een speciaal ontworpen massagetafel voor zwangere dames in mijn praktijk…
 • Er om de zoveel maanden een terugkom moment wordt georganiseerd door en voor mama’s waar we samen komen met de baby’s, altijd erg gezellig…niet verplicht.
 • Dat je via de Facebookpagina van Simone Kamping op de hoogte gesteld wordt van acties van ondernemers uit de buurt en dat je mooie filmpjes kunt bekijken, artikelen kunt lezen etc…
zwangerschapsyoga
Zwanger

Zwangerschapsyoga in Arnhem

Simone Kamping geeft ook: een bevallingsworkshop en zwangerschapsmassage .

Wil je haar persoonlijk iets vragen mail dan naar: info@simonekamping.nl

Hier een aantal kaartjes van de afgelopen maanden. Ik bewaar ze allemaal en deel ze in de groepsapp als inspiratie voor anderen.

Tips voor onrustige benen
Geboortekaartjes
Geboortekaartjes
zwangerschapsyoga
Partner Workshop
Zwangerschapsmassage bij hand en hart
Online zwangerschapscursus Simone Kamping
locaties hand en hart
kosten hand en hart
Proefles hand en hart
Aanmelden hand en hart

Mooie mensen, mooie woorden

Niet alleen de workshop zal ik aanraden aan iedereen maar ook vooral je zwangerschaps yoga lessen. Ik put hier veel rust, vertrouwen en kennis uit en geven mij een positieve boost zodat ik bijna zin krijg en niet kan wachten tot het eenmaal zover is.
Anke
Zwangerschapsyoga bij Simone. Elke vrouw snapt genoeg als ik zeg dat met haar oefeningen elke bevalling een feestje kan zijn! Met positiviteit en oefeningen ging ik het met vertrouwen tegemoet en het ging super!
Nelleke
Bij Simone heb ik zwangerschapsyoga gevolgd. Zij straalt zoveel warmte uit, luistert en sluit aan bij wat er speelt in een groep. Hierdoor weet zij een heel prettige sfeer te creëren waarin iedereen zichzelf kan zijn.
Kim
Heb zwangerschapsyoga gevolgd en dat waren hele fijne persoonlijke nuttige en gezellige lessen. In praktijk gebracht bij een pittige bevalling die dankzij de geleerde oefeningen toch te doen was. Mindful bevallen kan ik iedereen aanraden!
Melissa
Dankzij haar fijne lessen is mijn tweede bevalling heel prettig gegaan. Ik kon dankzij haar oefeningen goed naar de bevalling toe ademen en voelde mij rustig, wat heel prettig was zowel voor mij als de baby.
Vanessa
Zij neemt je bijna letterlijk mee naar een andere planeet! En dat vond ik zeer aangenaam aan haar lessen. Super fijne momenten gehad tijdens mijn zwangerschapsyogalessen!
Sannaz Ra
Haar zwangerschapsyoga lessen zijn super fijn. Heb echt heel veel gehad aan haar lessen.En het is een mooi mens met de hart op de goede plek!
Harma
Ze geeft zwangerschapsyoga echt met passie. Niet zweverig maar gewoon met beide benen op de grond. De oefeningen zijn duidelijk en fijn om te doen. Ze zorgt voor een hele fijne sfeer in de les. Een echte top docent!
Fraukje
Ik heb zwangerschapsyoga bij haar gevolgd en wil dat zeker aanraden aan anderen. Veel en duidelijke uitleg en erg prettige oefeningen. Ze staat graag voor je klaar en je mag haar altijd raadplegen. Een geweldig mens.
Veronica
Na een vlotte, ontspannen bevalling van mijn zoon heb ik babymassage gevolgd. Je leert massage technieken en yoga oefeningen. Je kleintje leert ontspannen, wordt rustig en krijgt minder last van krampjes. Zo’n aanrader!
Janneke