simone kamping

  

Simone Kamping

 

Mijn naam is Simone Kamping en ik ben een gelukkig mens. Dat heeft wel wat voeten in de aarde gehad. Ik was namelijk helemaal niet gelukkig.
Ik werd als onzeker meisje niet goed aangevoeld en daar steeds weer mee geconfronteerd. Mijn mooie eigenschappen waaronder ook mijn spontaniteit raakten door allerlei nare ervaringen steeds meer verdrukt.

Na heel veel diepe dalen en diverse therapieën kwam ik langzaam weer terug bij wie ik werkelijk ben.  Mijn zelfvertrouwen begon weer te groeien en ik kreeg steeds meer fundament in mijn leven.

Door deze ervaringen kan ik enorm goed invoelen en meeleven. Kan ik jou echt het gevoel geven dat jij net als iedereen er echt toe doet, uniek bent en een mooi mens bent. Ik zie je echt. 

Eind 2019, zal ik het hoogtepunt bereiken dat ik 1000 zwangere vrouwen heb begeleid. Ik wil hier iedereen bedanken die mijn cursussen heeft gevolgd en vertrouwen heeft gekregen in haar zwangerschap en bevalling. Zonder jullie kon mijn bedrijf niet zo groeien tot een mooi succes.

 

 

 

Hoe doe ik dat?

Dit doe ik d.m.v. allerlei cursussen yoga; om in contact te komen met je lichaam.
Mindfulness; om te leren genieten van alle kleine dingen in het leven.
Ademhalingstechnieken; om je tot rust te brengen en te ontspannen.
Alles wat hierboven staat inclusief hypnobirthing; om je als zwangere vrouw te laten voelen dat je lichaam uniek is en je zwangerschap en bevalling een prachtig natuurlijk proces.

Ik geloof dat ieder mens zichzelf meer in contact kan brengen d.m.v. je lichaam. Daar ligt de sleutel naar een gelukkiger leven. In mijn ogen raken we daar steeds verder vanaf in deze maatschappij. Alles is erg gericht op prestatie en we steeds meer in ons hoofd wonen en controle vast proberen te houden.

Ik heb dit zelf allemaal ervaren en doorleeft. Daarom bied ik cursussen en trainingen aan om weer in balans te komen met je hoofd, je hart en je lichaam. Vol energie, positiviteit en blijdschap.

Ik geloof echt dat ons gedrag, onze houding van invloed is op alles om ons heen. En als we bij ons zelf blijven we de wereld een beetje mooier maken en de mensen om ons heen daarin mee nemen.

Loslaten van controle
Geloven in vertrouwen
Geloven op gevoel en intuïtie

Wat ik vaak terug krijg is dat mensen het zo fijn vinden dat ik zo toegankelijk ben, zo open, zo enthousiast en spontaan. Daarnaast geven ze terug dat ik een voorbeeld voor hen/hun ben om te groeien en door te gaan. Om een gelukkiger leven te willen gaan leiden. En de resultaten die mensen mij terug geven, vullen mijn hart met liefde. Wat fijn dat het werkt.

Mijn opleidingen

Dit alles heb ik natuurlijk ook met diverse opleidingen en werkervaringen weten te bereiken. Mijn ondernemers drive begon op de middelbare detailhandel school. Later wilde ik graag met kinderen gaan werken en ging naar de Pabo. Ik heb in het Vrije school onderwijs gewerkt en 10 jaar in de kinderopvang vanuit de antroposofische visie. Ik heb een paar jaar een kinderkledingbedrijfje gehad waar ik zelf ontwierp en waarmee ik een van de eerste webwinkeltjes had in Nederland.

Ik heb o.a. het volgende gedaan:

  • Dru-yoga opleiding, met studie van pranayama (ademhaling) en verdieping in de Bhagavad Gita (Indiase filosofie)
  • Opleiding tot ayurvedisch massage therapeut
  • Opleiding tot mindfulness trainer en retraites gevolgd
  • Verdieping in Qigong (bewegingsleer)
  • Vanuit de vroegere wens kraamverzorgster/verloskundige te worden, heb ik me geschoold in zwangerschap en bevallingen, met opleidingen in de zwangerschapsyoga, zwangerschapsmassage en babymassage, mindful bevallen en hypnobirthing.

Hand en Hart

Ik ben ongeveer 9 jaar geleden gestart met Hand en Hart. Met het geven van massages, het maken van meditatie kussentjes en een yogales te geven voor vrienden.

Nu vandaag de dag begeleid ik meer dan 75 zwangeren per week met lessen in Arnhem en online en heb ik daarnaast nog 55 andere yoga cursisten. Ook geef ik mindfulness trainingen aan particulieren en bedrijven. Mijn bedrijfje is uitgegroeid naar een serieus succesvol bedrijf met naast mij Femke Verbeek die mij assisteert.

Door deze groei heb ik besloten om al mijn activiteiten onder de naam Simone Kamping plaats te laten vinden. Vanaf september 2016 met een nieuwe website en Hand en Hart zal langzaam verdwijnen. Ik zie je graag bij een van de lessen of mijn online programma, je kunt me ook volgen via Facebook, daar post ik geregeld leuke dingen. In 2017 ben ik naast al deze activiteiten het bedrijf Ontspannen Zwangerschap gestart waarin ik vrouwen opleid om zwangerschapscoach te worden. 

Persoonlijk

Ik ben zelf moeder van een puberzoon en we houden erg van rust in ons leven. Van wandelen, de zon, lezen en hebben het ontzettend naar ons zin in ons schattige kleine huisje in Arnhem waar ik ook mijn massagepraktijk gevestigd heb. De groepslessen geef ik op 3 mooie locaties met veel licht en ruimte.

Mijn leven heeft een positieve en nieuwe betekenis gekregen. Ik ben blij dat ik andere mensen kan inspireren daarmee. Zodat wij allen mogen groeien in vertrouwen en liefde en ons mooiste leven mogen leven.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat ik allemaal aanbied? Kijk dan eens rustig rond op mijn website.

Hartelijke groet,

handtekening Simone Goud