baby-voetjesWat je wil geloven is waar… dus als je wil geloven dat alle bevallingen pijnlijk zijn… is dat zo… dat bevallen een hel is en dat je moet afzien… is dat zo… maar ook dat als je positief denkt en voelt over een bevalling dat je dat ervaart… dat als je oefent in loslaten… je hoogst waarschijnlijk beter kan loslaten tijdens de bevalling.  Dat als je gelooft in je lichaam en de natuur dat jij meegaat in wat je lichaam je aangeeft.

Ik krijg weleens de opmerking en vraag van niet zwangere dames en ook van mannen: Bevallen doet nu eenmaal pijn, waarom zeg jij dat dat niet zo is? Hoe bewijs je dat? Ik houd nu al 3,5 jaar bij hoe de dames die mijn cursus hebben gevolgd, bevallen. Maar 8% vraagt om pijnbestrijding.  6 op de 10 bevallen binnen 6 uur. Waarvan veel binnen 3 of zelfs 1 uur.
Bij de vraag hoeveel pijn het deed op  een schaal van 1 (geen pijn) tot 10 (het was een hel), geven de dames aan voor de weeën tussen de 2 en 4. Voor de persweeën 3 tot 6. Maar dat de weeën eigenlijk niet onder pijn vallen maar meer een aparte sensatie in het lichaam.  Allemaal geven ze aan dat het goed te doen was… ook dames die er bij hun eerste bevalling erg lang over gedaan hebben of overspoeld geweest zijn over hoe het liep, soms met vele ingrepen. Nu, na het volgen van mijn cursus, heeft 96% een snellere, zachtere, rustigere bevalling. Sommigen maar van 1 uur.

De vraag: Simoon, wat doe jij dan met deze dames? En hoe doe je dat? Het is de positieve inzet, het vertrouwen geven, oefenen hierin en je lichaam te leren kennen zodat je in stress situaties of bij “pijn” toch kunt blijven ontspannen. Dat leer je niet in een dag… het is een proces waar je in mee genomen wordt. Van denken en snappen naar doen en voelen.

En is het niet te heftig om in 6, 3 of 1 uur te bevallen? Ja het is pittig maar ook daarin als je goed voorbereid bent, overvalt het je niet. En als je je goed ontspant, word je niet moe en is je lichaam zacht zodat je niet inscheurt. En wat ik terug hoor is dat een bevalling van bijvoorbeeld 12 tot 18 uur veel vermoeiender is… dus ook weer… het is hoe je er over denkt.

Wil je mij leren kennen en al een klein beetje van mijn manier van werken ervaren? Schrijf je hier in voor de mini lessen.